Musea & Attracties

Madame Tussauds

In 1972 opent Madame Tussauds Amsterdam in de Kalverstraat. Het is de eerste vestiging van het museum buiten Engeland. Na twintig jaar verhuist Madame Tussauds naar de huidige locatie op de Dam. Er zijn vele bijzondere wassenbeelden te bewonderen, maar niet alleen dat: maak op een interactieve manier kennis met je idool en maak de leukste foto’s met hem of haar.

Openingstijden: maandag t/m zondag 10.00 – 20.00
Adres: Dam 20, Amsterdam
Website: madametussauds.com


Ripley’s Believe It or Not

Ontdek bizarre verhalen en rariteiten in Ripley’s Believe It or Not. Speel met optische illusies en interactieve games. En ervaar de gekste attracties verspreid over wel 5 verdiepingen. Een 5D bioscoop op de vijfde verdieping maakt de beleving helemaal compleet. Believe it or not!

Openingstijden: maandag t/m zondag 9.00 – 22.00
Adres: Dam 21, Amsterdam
Website: ripleys.comDe Nieuwe Kerk

De Nieuwe Kerk Amsterdam Architectuur

De Nieuwe Kerk is al jaren dé plek voor koninklijke ceremonies, spraakmakende tentoonstellingen en culturele bijeenkomsten. Ooit is de kerk ontstaan doordat in een snel groeiend Amsterdam niet alle kerkgangers meer terecht konden in de kerk aan de ‘oude zijde’, de Oude Kerk. Willem Eggert schonk zijn boomgaard voor de bouw van een kerk aan de ‘nieuwe zijde’. Die niet alleen een godshuis (en begraafplaats) was, maar ook een ontmoetingsplek. In het interieur is geschiedenis uit alle eeuwen dat de kerk bestaat zichtbaar. De Museumshop biedt altijd een passend assortiment bij de tentoonstelling van dat moment.

Openingstijden: 10.00-17.00 uur
Adres: Mozes en Aaronstraat 2, Amsterdam
Website: nieuwekerk.nl
Het Koninklijk Paleis Amsterdam

Architectuur Burgerzaal Paleis op de Dam

Het Koninklijk Paleis is het voormalig stadhuis van Amsterdam. Voor de Amsterdammer toentertijd het achtste wereldwonder, door de immense grootte en luxe die het gebouw bracht tussen de omringende kleine panden. De prachtige Burgerzaal gold als het hart van het universum en was een openbare ontmoetingsplek voor de stedelingen. In 1808 maakte koning Lodewijk Napoleon Amsterdam tot landshoofdstad en nam het stadhuis in gebruik als Paleis. Hij liet het gebouw passend inrichten en plaatste een balkon aan de gevel om menigten op de Dam te kunnen begroeten, zoals de koninklijke familie dat tot op de dag vandaag doet.

Openingstijden: 10.00-17.00 uur
Adres: Dam, Amsterdam
Website: paleisamsterdam.nl