Restaurants

Gezellig eten in een restaurant op of rondom de Dam? Hier is een overzicht van restaurants met diverse keukens wat u als bezoeker een ruime keuze biedt. Eet smakelijk!

Restaurant Bougainville

Restaurant Bougainville Dam Amsterdam

Restaurant Bougainville is een bestemming op zich, met de mooiste, unieke en zintuiglijke gastronomische experience mogelijk – en deze beleving begint met persoonlijke aandacht, een elegante setting en een oogverblindend, panoramisch uitzicht op het centrum van Amsterdam.

Openingstijden: 24 uurs à-la-carte
Adres: Dam 27, Amsterdam
Website: restaurantbougainville.com


Grand Café Krasnapolsky

Grand Café Krasnapolsky Dam Amsterdam

Onder leiding van Chef Scott Valentine wordt in Grand Café Krasnapolsky onder signatuur van 3 sterren Michelin Chef Jacob Jan Boerma een toegankelijk menu, bestaande uit klassiekers in een ‘Boerma’- jasje, geserveerd. Geniet van lunch- en dinergerechten, koffie- en theespecialiteiten en een bijzonder assortiment aan huisgemaakt gebak in de Cake Room. Aansluitend in de hors ‘d oeuvre bar, bereiden de Chefs live verse salades en kleine maaltijden.

Openingstijden: Maandag t/m Zondag 10.30-22.30
Adres: Dam 9, Amsterdam
Website: grandcafekrasnapolsky.nl
Majestic

Majestic Dam Amsterdam

Als er één café is waarvan de naam perfect past bij het concept, dan is dat wel Majestic. Alles aan dit restaurant-café heeft namelijk een majestueze uitstraling. Bovendien biedt het grote terras, met loungebanken, een fantastisch uitzicht op de Dam.

Openingstijden: Zondag t/m donderdag 9.00 – 01.00
Vrijdag en zaterdag 9.00-3.00
Adres: Dam 3-7, Amsterdam
Website: amsterdam-dam.com
’t Nieuwe Kafe

't Nieuwe Kafe Dam Amsterdam

Een heerlijk ontbijt, lunch, koffie met gebak, verfijnd dineren in een sfeer van nostalgie en allure is hier voor iedereen toegankelijk. Van vereniging tot Rotary, van personeelsfeest tot VIP ontvangst, uw wensen worden vormgegeven in een altijd verrassend en stijlvol concept, rekening houdend met uw budget. De Eggertzaal boven het Nieuwe Kafe is apart te huren, met een uniek uitzicht op de Dam. De zaal is daarmee geschikt voor onder andere recepties, partijen,theater, bioscoop, lezingen en vergaderingen.

Openingstijden: Maandag t/m Zondag 8.30 – 18.00
Adres: Eggertstraat 8v
Website: nieuwe-kafe.nl
The White Room

The White Room Dam Amsterdam

Restaurant The White Room brengt een elegante, maar toegankelijke cuisine die bouwt op producten in hun optima forma. Ze geven samen met de kenmerkende zuren en specerijen van Jacob Jan Boerma invulling aan de illusie van wit. Herkenbare smaken keren daarbij op onverwachte wijze terug. Onlangs bekroond met een Michelinster!

Ontvangst tussen:
Lunch 12.00-13.30 donderdag t/m zaterdag
Diner 18.30-22.00 dinsdag t/m zaterdag
Adres: Dam 9, Amsterdam
Website: restaurantthewhiteroom.com
Restaurant The Kitchen

Bijenkorf The Kitchen Dam Amsterdam

The Kitchen is een restaurant met internationale allure waar u gerechten vindt uit alle windstreken. Bij diverse kookeilanden worden à la minute gerechten bereid uit de Japanse, Italiaanse en Amerikaanse keuken. The Kitchen is zeven dagen per week geopend.

Openingstijden: Dinsdag t/m vrijdag 10.00-21.00
Zondag en maandag 11.00-21.00
Adres: Dam 1, Amsterdam
Website: debijenkorf.nl
Pizzaria La Piazza

Pizzaria La Piazza Dam Amsterdam

La Piazza biedt al jaren een heerlijke kaart met verse pizza’s en andere overheerlijke Italiaanse schotels. Restaurant La Piazza kenmerkt zich door de gezellige atmosfeer in het hart van Amsterdam. Met uitzicht op de Dam kunnen zowel grote als kleine gezelschappen onder het genot van typisch Italiaans eten zich ontspannen en de smaak proeven van the “Italian way of life”.

Openingstijden: Maandag t/m Zondag 11.00 – 00.00
Adres: Paleisstraat 3, Amsterdam
Website: pizzerialapiazza.nl


La Boca Grill Restaurant

La Boca Grill Restaurant Dam Amsterdam

La Boca is de perfecte locatie voor een ontspannen lunch of diner maar ook voor vieringen voor familie of van een zakelijk karakter maar eigenlijk ook voor alles wat daar tussenin zit. Het restaurant is een heerlijke en moderne Zuid-Amerikaanse keuken en er wordt alleen gewerkt met de meest typische kruiden en sausjes in combinatie met een uitstekende presentatie. Het menu van La Boca restaurant staat voor puurheid en intense smaken.

Openingstijden: Maandag t/m Zondag 12.00 – 00.00
Adres: Paleisstraat 15, Amsterdam
Website: laboca-restaurant.nl


Bekijk ook de bars & cafe’s op en rondom de Dam.