Bars & Café’s

Op en rondom de sfeervolle en veel bezochte Dam zitten veel gezellige café’s en trendy bars die zeker het bezoeken waard zijn. Ga langs voor een lekker biertje of goed glas wijn voor een gezellige avond.

Bar The Tailor

The Tailor Dam Amsterdam

Bij The Tailor loopt de oude ambacht van oprichter A.W. Krasnapolsky, met op maat gemaakte cocktails en de kunst van het kleermakersvak als een rode draad door het menu en decor. ‘Best Female Bartender Worldwide 2015’ Tess Posthumus verwerkt de beste jenevers en likeuren, welke door Wynand Fockink, de buurman, worden gedestilleerd. Geniet van een tailor-made drankje waar je je hoed voor afneemt.

Openingstijden: 17.00-1.00 (Op zondag van 17.00-0.00)
Adres: Dam 9, Amsterdam
Website: barthetailor.com


Bar TwentySeven

Bar TwentySeven Dam Amsterdam

De bar is onderdeel van Hotel TwentySeven, een exceptioneel en sensationeel suite boutique hotel met volledig gepersonaliseerde services, om aan alle wensen en verlangens van de gasten te voldoen. Laat u, vanaf het moment dat u aankomt, versteld staan van het unieke hospitality concept van Hotel TwentySeven.

Adres: Dam 27, Amsterdam
Website: www.hoteltwentyseven.com


Café Zwart

Café Zwart Dam Amsterdam

Gelegen op de hoek van de Dam is Café Zwart de perfecte locatie om te genieten van een kop koffie, een biertje of om te ontspannen met een heerlijke cocktail alvorens het nachtleven van Amsterdam op te zoeken. De sfeer is altijd levendig, in het bijzonder rond kerstmis en de jaarwisseling. Het comfort, de vriendelijke service en de kwaliteit van de hapjes en dranken zijn uitmuntend. Haast? Geen zorgen, je kunt hier ook een coffee to go krijgen.

Openingstijden: 10.00-1.00 (op vrijdag en zaterdag 10.00-3.00)
Adres: Dam 15, Amsterdam
Website: amsterdam-dam.com


Naked Espresso

Een verrukkelijk kop koffie op de manier zoals je het liefst drinkt met uitzicht op het Koninklijk Paleis.

Openingstijden: 7.30-21.00 (op zondag van 8.30-21.00)
Adres: Dam 10, Amsterdam


https://www.facebook.com/nakeddam/

Euro Pub

Euro Pub Dam Amsterdam

Euro Pub heeft een fantastisch geluidssysteem, een indrukwekkende lijst van cocktails en shooters, bijzonder goede service, een altijd levendige sfeer: de ideale locatie voor een leuke avond uit en een populaire plek om sportevenementen te volgen. Het terras is groot, zonnig en biedt een fantastisch uitzicht op de Dam.

Openingstijden: 10.00-3.00
Adres: Dam 3-7, Amsterdam
Website : amsterdam-dam.com


Grand Café Krasnapolsky

Grand Café Krasnapolsky Dam Amsterdam

Onder leiding van Chef Scott Valentine wordt in Grand Café Krasnapolsky onder signatuur van 3* Michelin Chef Jacob Jan Boerma een toegankelijk menu, bestaande uit klassiekers in een ‘Boerma’- jasje, geserveerd. Geniet van lunch- en dinergerechten, koffie- en theespecialiteiten en een bijzonder assortiment aan huisgemaakt gebak in de Cake Room. In de hors ‘d oeuvre bar, bereiden de Chefs live verse salades en kleine maaltijden.

Openingstijden: 10.30-22.30
Adres: Dam 9, Amsterdam
Website: grandcafekrasnapolsky.nl


’t Nieuwe Kafe

't Nieuwe Kafe Dam Amsterdam

Een heerlijk ontbijt, lunch, koffie met gebak, verfijnd dineren in een sfeer van nostalgie en allure is hier voor iedereen toegankelijk. Van vereniging tot Rotary, van personeelsfeest tot VIP ontvangst, uw wensen worden vormgegeven in een altijd verrassend en stijlvol concept, rekening houdend met uw budget. De Eggertzaal boven het Nieuwe Kafe is apart te huren, met een uniek uitzicht op de Dam. De zaal is geschikt voor onder andere recepties, partijen,theater, bioscoop, lezingen en vergaderingen.

Openingstijden: 8.30 – 18.00
Adres: Eggertstraat 8, Amsterdam
Website: nieuwe-kafe.nl


Proeflokaal Wijnand Fockink

Wynand Fockink Dam Amsterdam

Rond 1679 begon Wynand Fockink met een likeurstokerij en distilleerderij. Iets later werd hier een proeflokaal aan toegevoegd, waar de producten konden worden geproefd en gekocht. Vandaag de dag gaat het nog steeds zo: hier worden likeuren en jenevers geschonken die nog op dezelfde manier worden gemaakt en gedronken als in de 17e eeuw. Wynand Fockink maakt meer dan 70 oud Hollandse likeuren en jenevers, en die kunt u hier proeven in een authentieke 17 eeuwse omgeving, op de traditionele wijze van het buigen voor een borrel en slurpen uit een traditioneel tulpglaasje.

Openingstijden: 14.00 – 21.00 uur
Adres: Pijlsteeg 31, Amsterdam
Website: wynand-fockink.nl


Majestic

Majestic Dam Amsterdam

Als er één café is waarvan de naam perfect past bij het concept, dan is dat wel Majestic. Alles aan dit restaurant-café heeft namelijk een majestueze uitstraling. Bovendien biedt het grote terras, met loungebanken, een fantastisch uitzicht op de Dam.

Openingstijden: 9.00 – 01.00 uur (op vrijdag en zaterdag 9.00-3.00 uur
Adres: Dam 3-7, Amsterdam
Website: amsterdam-dam.com
Players

Players Sports- & Nightlife Bar, net om de hoek van de Dam, in de Warmoesstraat, is het perfecte café om eerst sportwedstrijden te kijken en de avond te vervolgen met een feestje. Alle grote sportwedstrijden en evenementen worden live vertoond op grote tv-schermen. De capaciteit van Players is 450 personen, daarom een ideale locatie voor groepsreserveringen. De DJ’s zijn een ware trekpleister en de service is perfect.

Openingstijden: 9.00 – 03.00 uur (op vrijdag en zaterdag 9.00 – 04.00 uur)
Adres: Warmoesstraat 170, Amsterdam
Website: amsterdam-dam.com


Bekijk ook de restaurants op en rondom de Dam.